Головна » Файли » Методичні рекомендації » Курсова робота з "Фінансового обліку" |
[ Викачати з сервера (105.6 Kb) ] | 16.04.2015, 19:43 |
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ БОРЗНЯНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ТЕХНІКУМ
ЦИКЛОВА КОМІСІЯ ОБЛІКОВО – ЕКНОМІЧНИХ ДИСЦИПЛІН
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
ЩОДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ З ДИСЦИПЛІНИ «ФІНАНСОВИЙ ОБЛІК» ІЗ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 5.03050901 „БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК”
Укладач: Ступаченко О.М. викладач Борзнянського державного с/г технікуму
Розглянуто і затверджено на засіданні циклової комісії обліково – економічних дисциплін Голова комісії В.В. Кішман
БОРЗНА 2015 ВСТУП
У період становлення в Україні ринкової економіки, появи нових господарських структур різних форм власності та господарювання, розвитку міжнародних економічних зв’язків зростає роль бухгалтерського обліку як необхідної умови отримання достовірної інформації для прийняття обґрунтованих рішень, вибору надійних господарських партнерів і запобігання підвищеного ризику діяльності. Без даних бухгалтерського обліку неможливо дати об’єктивну оцінку результатам господарської діяльності підприємства. На підставі облікової інформації створюється інформаційна основа для розвитку ринків капіталу, збільшення інвестицій та оцінки ефективності функціонування приватного сектора. Методичні рекомендації допоможуть у підготовці курсової роботи з дисципліни “Фінансовий облік”. При написанні курсової роботи необхідно дослідити стан обліку на прикладі конкретного господарства. У господарстві, під час проходження практики та написання курсової роботи, студент повинен вивчити організаційно - правовий статус господарства, ознайомитися з виробничо-фінансовою характеристикою, основними економічними показниками діяльності підприємства, а також станом бухгалтерського обліку, використанням первинних документів та облікових регістрів. Написання курсової роботи повинно здійснюватись на підставі нормативно-законодавчих актів, літературних джерел, наукових праць вчених, економістів, практиків обліку та первинної документації і облікових регістрів досліджуваного господарства. По завершенню написання курсової роботи необхідно зробити висновки і пропозиції, в яких вказати на недоліки, які мають місце на конкретному підприємстві, запропонувати шляхи вдосконалення щодо їх ліквідації. Після виконання курсової роботи студенти зможуть закріпити свої теоретичні знання та практичні навички з ведення обліку відповідно до навчальної програми з дисципліни “Фінансовий облік”. Терміни виконання курсової роботи встановлюються навчальним планом. МЕТА І ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
Курсова робота - це підсумок вивчення дисципліни “Фінансовий облік”. Мета курсової роботи:
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ЩОДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ Вибір теми курсової роботи Ознайомившись з тематикою курсових робіт студент самостійно вибирає тему, яка найповніше відповідає його навчально-виробничим, особистим інтересам, нахилам, його ідеї, оформляє завдання про закріплення теми; і подає на затвердження завідуючому відділенням. Студент має право самостійно сформулювати і пропонувати тему з обгрунтуванням доцільності її розроблення. У такому випадку вибрана тема і план роботи повинні бути узгоджені з викладачем, який читає дисципліну “Фінансовий облік” та керівником курсової роботи. Курсову роботу виконують на основі вивчення літературних джерел інструкцій, а також планових, облікових і звітних матеріалів конкретного підприємства, на базі якого буде розроблятися тема. Приступаючи до виконання курсової роботи студент повинен самостійно або з допомогою керівника підібрати матеріал, який буде покладено в її основу, скласти детальний список необхідної літератури (книги, брошури, статті), вивчити літературу і зробити висновки. Необхідну літературу студент підібрати за каталогом або за карткою довідковою картотекою бібліотеки, інструктивний матеріал знайти в довідниках і періодичній літературі. Перш за все необхідно ознайомитися з нормативними та інструктивними матеріалами Міністерства фінансів України, Мінагрополітики України, монографіями, статтями, підручниками та начальними посібниками. Після підбору і ретельного вивчення літератури студент, отримавши консультацію керівника, переходить до складання плану. Керівник затверджує план, консультує студентів і забезпечує контроль за написанням курсової роботи. Структура та зміст курсової роботи Після підбору та ретельного вивчення літератури студент, складає план, в якому необхідно врахувати: 1. Теоретичні основи обліку з обраної теми (із посиланнями на нормативні акти, інструкції, вказівки, положення, що регламентують облік даного об’єкта). 2. Вимоги, які пред’являються до обліку даного об’єкта і можливості їх забезпечення при діючому порядку обліку (особливу увагу потрібно приділити оперативно-економічним і аналітичним функціям обліку). 3. Прогресивний метод обліку та шляхи його удосконалення для даного об’єкта. 4. Критична оцінка організації обліку даного об’єкта в конкретному господарстві та пропозиції студентів щодо його удосконалення. Орієнтовний план виконання курсової роботи Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретична частина (орієнтовно 30%): огляд наукової та навчально-методичної літератури, періодичних видань за темою; оцінка законодавчої та нормативно-довідникової бази за темою. 3. Основна частина (орієнтовно 60%): характеристика та фактичні дані діяльності підприємства, розкриття змісту робота, дослідження, експериментальні перевірки, розрахунки ефективності. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки. Вступ( 1 – 2с. ). З урахуванням теми курсової роботи, визначається місце та роль сільського господарства, об’єктів обліку, актуальність обраної теми, вказується цільове призначення і методи її дослідження. Розділ І (5-6 с.). У цьому розділі визначається організаційно - правовий статус підприємства згідно з його статутом, аналізується виробничо - фінансова діяльність підприємства за попередні три роки. Надається характеристика організації бухгалтерського обліку на підприємстві згідно наказу “Про облікову політику підприємства”. При посиланні на додатки необхідно в тексті курсової роботи в круглих дужках писати слово додаток і вказати його номер, наприклад, (додаток 1). Описати документообіг і додати план-графік документообігу. Розділ ІІ (7-8 с.). Теоретичні основи бухгалтерського обліку по конкретній темі. Потрібно висвітлити загальні теоретичні питання, розшифрувати економічний зміст показників, дослідженню яких присвячена робота, показати його значення і зміну його ролі в різні періоди економічного розвитку. Нормативно-законодавча база: зробити короткий екскурс щодо висвітлення теми курсової роботи в законах України, постановах Кабінету Міністрів, наказах Міністерства Фінансів, інструкцій, положень, стандартів бухгалтерського обліку з посиланням на джерело в квадратних дужках, де вказується номер літератури за списком через крапку - номер сторінки, наприклад, [11.3]. Огляд літературних джерел — опрацювати літературні джерела, критичні замітки і статті з теми курсової роботи із газет та журналів, розкрити різні точки зору вчених та спеціалістів, оцінити їх стосовно свого об’єкта дослідження і стати на позиції певних авторів або сформулювати свої власні думки щодо тлумачення окремих поглядів і категорій. Опрацювання цих джерел має бути дослідницьким, з наведенням цитат, основної думки автора за таким зразком “.... цитата” [1.15], де 1 - це нумерація літературного джерела за списком літератури, 15 - це номер сторінки цього літературного джерела, звідки була виписана цитата. По даному питанню потрібно опрацювати 10 критичних статей. Розділ ІІІ. Основна частина, де на підставі літературних джерел та фактичного стану справ у господарстві розкривається зміст питань курсової роботи: економічний зміст об’єктів бухгалтерського обліку згідно з нормативними документами (інструкцій, вказівок, положень). При цьому студент зупиняється на тих недоліках, які мають місце в організації обліково-аналітичної роботи на базовому підприємстві. З найважливіших питань студент повинен провести дослідження, проаналізувати і оцінити отриманий результат. Матеріал цього розділу можна висвітлювати в обсязі 15—20 сторінок. Висновки та пропозиції включають викладки чітко сформульовані і обгрунтовані пропозиції щодо вдосконалення бухгалтерського обліку, які студент буде захищати як результат виконаної ним роботи (короткий виклад результатів досліджень). Обсяг даного розділу повинен становити 4-5 сторінок. Надаються рекомендації щодо вдосконалення практики ведення обліку за певним напрямком. Висновки та пропозиції викладаються у вигляді окремих пунктів у межах одного абзацу, формулюються коротко, чітко, конкретно, аргументовано. Оформлення списку використаної літератури Список використаної літератури рекомендується наводити в такій послідовності:
Законодавчі акти та інструктивні матеріали записують в такій послідовності назва, номер, дата затвердження. Наприклад, Закон України “Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні” № 996 від 16.07.99 р. У курсовій роботі проводиться список використаних літературних джерел, що включає не менше 20 найменувань. За кожним літературним джерелом слід вказати прізвище, ініціали автора, повну назву роботи, видавництво, рік видання, обсяг роботи (сторінок). Наприклад, Ткаченко Н.М. Бухгалтерський фінансовий облік на підприємствах України. - К. : А.С.К., 2000. – 783с.
Якщо в списку літератури вказується стаття, опублікована у періодичних виданнях (газетах, журналах), потрібно записувати спочатку прізвище ініціали автора, назву статті, назву газети чи журналу, рік, номер газети чи журналу і сторінки, на яких була написана ця стаття. Наприклад, Сук Л.К. Облік грошових коштів // Бухгалтерія в сільському господарстві, 2000. - № 8. - С. 8-25. Літературні джерела розміщують в алфавітному порядку за прізвищами авторів. До списку потрібно включати ту літературу, яка безпосередньо використана студентом. Оформлення додатків Додатки до курсової роботи включають наказ про облікову політику підприємства, план-графік документообігу, заповнені первинні, зведені документи, облікові регістри, форми звітності, графічний матеріал, схеми. Кількість і якість цих додатків свідчать про те, на скільки глибоко вивчив студент практичний і теоретичний матеріал теми. Додатки оформляються як продовження роботи на наступних її сторінках, розміщуючи їх у порядку посилань у тексті роботи. Кожний додаток починається з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований (написаний) угорі малими літерами з першої великої. З правого боку рядка над заголовком малими буквами з першої великої друкується слово “Додаток ...” і велика літера української абетки, наприклад, “Додаток А”, “Додаток Б”. Додатки треба позначати послідовно відповідно до букв алфавіту, за винятком букв Г, Ґ, Є, І, ї, Й, О, Ч, Ь. Один додаток позначається як додаток А. Текст кожного додатка може поділитись на розділи і підрозділи, які нумеруються у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад, А.2 - другий розділ додатка А; В.3.1. - підрозділ перший третього розділу додатка В. Ілюстрації, таблиці і формули у додатках нумеруються у межах кожного додатка, наприклад, рис. А. 1.2. - другий рисунок першого розділу додатка А; формула (В.1) - перша формула додатка В. Додатки не включаються до загальної нумерації сторінок курсової роботи. За текстом курсової роботи обов’язково робляться посилання на додатки (дод.1). Додатки мають свою нумерацію. Вимоги щодо оформлення курсових робіт Орієнтовний обсяг курсової роботи написаної від руки - 40-45 сторінок, друкованої - 35-40 сторінок (інтервал - 1,5; шрифт - 14) тексту. При написанні тексту число рядків на кожному листі - 30-32, а поля зліва - 25 мм, зверху, знизу — 15 мм. Справа - не менше 10 мм. Всі сторінки нумеруються від титульної до останньої, цифри проставляють у правому верхньому куті листа. Цифри не пишуться на завданні, титульному листку, змісті. Для нумерації розділів і підрозділів використовують арабські цифри. Вступ, висновки та пропозиції, список літератури, додатки не нумеруються. Кожен розділ роботи розпочинають з нової сторінки, а підрозділи в межах розділу продовжуються на тій же сторінці. Посилання на літературні джерела слід робити в квадратних дужках за допомогою двох цифр. Наприклад, [6,82], де “6” - порядковий номер літературного джерела в списку використаної літератури, а “82” — сторінка, з якої взята інформація. Таблиці в тексті будуть відкритими (при написанні роботи від руки) і закриті (при виконанні роботи за допомогою комп’ютера). Нумеруються таблиці та додатки послідовно арабськими цифрами. При посиланні в тексті на таблиці чи додатки слова “таблиця”, “додаток” пишуться повністю. У списку використаної літератури спочатку розміщуються нормативні акти (по роках прийняття), а далі всі інші літературні джерела в алфавітному порядку, а за відсутності такого - назва видання. Захист курсової роботи Виконану і належним чином оформлену курсову роботу студенти в призначений термін здають викладачу на рецензування. Керівник курсової роботи знайомиться з її змістом і готує на неї письмовий відгук. У відгуку відмічаються позитивні й негативні сторони роботи, недоліки її змісту та оформлення. При необхідності робота повертається студенту на доопрацювання. Прорецензована робота повертається студенту для підготовки до захисту перед комісією. Студент упродовж 5-8 хв. доповідає про зміст роботи, дає відповіді на критичні зауваження, які вказані в рецензії, а також на питання членів комісії. Комісія, як правило, задає питання по темі роботи. У виступі доцільно висвітлити найважливіше, а саме: аргументувати вибір теми і обґрунтувати її актуальність; розкрити мету і об’єкт дослідження; показати, що вдалось встановити, виявити, довести чи спростувати; які труднощі були під час дослідження теми роботи, які теоретичні положення вдалось підтвердити на досліджуваному об’єкті, а що не було підтверджено; які зроблено висновки. Захищені роботи, підписані головою і членами комісії передають по реєстру завідувачу архіву для зберігання і з подальшою ліквідацією на підставі акта про ліквідацію курсових робіт. ОРІЄНТОВАНІ ПЛАНИ КУРСОВИХ РОБІТ 1. Стан та напрями удосконалення обліку розрахунків із підзвітними особами Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік розрахунків із підзвітними особами. 3.1. Первинна документація з обліку розрахунків з підзвітними особами. 3.2. Оформлення службового відрядження. 3.3. Строки відрядження. 3.4. Норми добових витрат. 3.5. Витрати відшкодування службових витрат підприємством. 3.6. Оформлення використання підзвітних сум на господарські потреби. 3.7. Синтетичний та аналітичний облік розрахунків з підзвітними особами. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
2. Стан та напрями удосконалення обліку довгострокових біологічних активів Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3.1. Облік довгострокових біологічних активів. 3.2. Економічний зміст і завдання обліку довгострокових біологічних активів. 3.3. Первинна документація з обліку надходження та списання довгострокових біологічних активів. 3.4. Синтетичний та аналітичний облік довгострокових біологічних активів. 3.5. Інвентаризація довгострокових біологічних активів. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки. 3. Стан та напрями удосконалення обліку виробничих запасів відповідно до П(С)БО 9 “Запаси” на підприємстві
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3.Облік виробничих запасів. 3.1. Економічний зміст матеріальних оборотних активів, їх класифікація. 3.2. Оцінка запасів. 3.3. П(С)БО 9 “Запаси”. 3.4. Організація складського обліку. 3.5. Синтетичний та аналітичний облік. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки. 4.Стан та напрями удосконалення обліку основних засобів відповідно до П(С)БО 7 “Основні засоби” на підприємстві
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік основних засобів. 3.1. Економічний зміст і завдання обліку основних засобів. 3.2. Класифікація необоротних активів. 3.3. Визначення та оцінка основних засобів. 3.4. Первинна документація надходження, переміщення основних засобів у виробничих підрозділах. 3.5. Первинний облік вибуття, списання основних засобів. 3.6. Синтетичний і аналітичний облік надходження основних засобів. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки. 5. Стан та напрямки удосконалення обліку продукції сільськогосподарського виробництва на підприємстві.
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік виробничих запасів. 3.1. Економічний зміст матеріальних оборотних активів, їх класифікація і завдання обліку. 3.2. Організація складського обліку і облік на складах. 3.3. Методи оцінки продукції сільськогосподарського виробництва. 3.4. Первинний облік надходження продукції сільськогосподарського виробництва. 3.5. Первинний облік видачі і списання продукції сільськогосподарського виробництва. 3.6. Синтетичний і аналітичний облік продукції сільськогосподарської продукції. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
6. Стан та напрямки удосконалення обліку малоцінних та швидкозношуваних предметів на підприємстві. Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік МШП. 3.1. Економічний зміст малоцінних і швидкозношуваних предметів (МШП), їх класифікація і завдання обліку. 3.2. Методи оцінки МШП. 3.3. Облік МШП на складі та у місцях експлуатації. 3.4. Первинна документація оприбуткування, передачі й списання МШП. 3.5. Синтетичний і аналітичний облік МШП. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки. 7.Стан та напрями удосконалення обліку амортизації, зносу необоротних активів на підприємстві
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік амортизації зносу необоротних активів. 3.1. Економічний зміст амортизації (зносу) необоротних активів. 3.2. Методика розрахунку амортизації необоротних активів. 3.2.1. Метод прямолінійного списання вартості. 3.2.2. Метод зменшення залишкової вартості. 3.2.3. Метод прискореного зменшення залишкової вартості. 3.2.4. Кумулятивний метод. 3.2.5. Виробничий метод. 3.3. Документація щодо оформлення обліку амортизації необоротних активів. 3.4. Систематизація обліку амортизації необоротних активів. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки. 8. Стан та напрями удосконалення обліку формування доходів від реалізації продукції на підприємстві. Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік розрахунків з покупцями і замовниками. 3.1. Визначення та оцінка дебіторської заборгованості. 3.2. Економічний зміст розрахункових операцій та завдання їх обліку. 3.3. Форми розрахункових взаємовідносин, що використовуються в сільськогосподарських підприємствах та їх характеристика. 3.4. Первинний облік розрахункових операцій з покупцями і замовниками. 3.5. Синтетичний і аналітичний облік розрахунків з покупцями і замовниками. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
9.Стан та напрями удосконалення обліку розрахунків з оплати праці на підприємстві
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік розрахунків з оплати праці. 3.1. Економічний зміст і завдання обліку затрат праці та її оплати в умовах ринку. 3.2. Облік особового складу працівників підприємства. 3.3. Форми і види оплати праці. 3.4. Синтетичний і аналітичний облік розрахунків з оплати праці. 3.5. Види і порядок утримання із заробітної плати. 3.6. Облік нарахувань на оплату праці. 3.7. Контроль за використанням фонду оплати праці. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
10. Фінансові результати, порядок їх формування та облік на підприємстві
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік доходів і фінансових результатів. 3.1. Визнання, склад та оцінка доходів. 3.2. Класифікація доходів за видами діяльності. 3.3. Поняття фінансових результатів та порядок їх формування. 3.4. Бухгалтерський облік формування фінансових результатів. 3.5. Облік використання прибутку підприємства. 3.6. Порядок відображення прибутків та збитків у звітності. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
11. Порядок проведення інвентаризації активів і зобов’язань підприємства та оформлення їх результатів
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Інвентаризація активів і зобов’язань підприємства. 3.1. Економічний зміст та необхідність інвентаризації активів і зобов’язань підприємства. 3.2. Порядок проведення інвентаризації активів і зобов’язань підприємства. 3.2.1. Готівка в касі. 3.2.2. Виробничі запаси. 3.2.3. Необоротні активи. 3.2.4. Зобов’язання. 3.3. Оформлення результатів інвентаризації. 3.4. Відображення в обліку результатів інвентаризації. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки. 12. Облік витрат з організації виробництва і управління та порядок їх розподілу
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік витрат на організацію виробництва і управління. 3.1. Економічний зміст витрат на організацію виробництва і управління. 3.2. Класифікація витрат підприємства. 3.3. Облік та розподіл загальновиробничих витрат. 3.4. Облік адміністративних витрат та їх списання. 3.5. Систематизація обліку витрат на організацію виробництва і управління. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
13. Облік витрат, на біологічні перетворення та виходу продукції тваринництва на підприємстві.
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік витрат, на біологічні перетворення та виходу продукції тваринництва на підприємстві. 3.1. Зміст і завдання обліку витрат на виробництво. 3.2. Об’єкти обліку. 3.3. Первинний облік витрат на біологічні перетворення в тваринництві. 3.4. Первинний облік виходу продукції тваринництва. 3.5. Синтетичний і аналітичний облік витрат на біологічні перетворення та виходу продукції тваринництва. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
14. Облік витрат, на біологічні перетворення та виходу продукції рослинництва на підприємстві.
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік витрат, на біологічні перетворення та виходу продукції рослинництва на підприємстві. 3.1. Зміст і завдання обліку витрат на виробництво. 3.2. Об’єкти обліку. 3.3. Первинний облік витрат на біологічні перетворення в рослинництві. 3.4. Первинний облік виходу продукції рослинництва. 3.5. Синтетичний і аналітичний облік витрат на біологічні перетворення та виходу продукції рослинництва. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
15. Стан та напрямки удосконалення обліку капітальних інвестицій на підприємстві
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік капітальних інвестицій та напрямки його удосконалення.
3.1. Економічний зміст інвестицій, види та завдання обліку. 3.2. Будівництво підрядним способі його проведення. 3.3. Будівництво господарським способі його проведення. 3.4. Закладка і вирощування багаторічних насаджень. 3.4. Придбання і виготовлення основних засобів. 3.5. Формування основного стада. 3.6. Систематизація обліку капітальних інвестицій. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
16. Стан та напрямки удосконалення грошових коштів на рахунках банку
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік грошових коштів. 3.1. Економічний зміст кругообігу грошових коштів на рахунках у банку, значення і завдання їх обліку. 3.2. Форми безготівкових розрахунків. 3.3. Порядок відкриття, переоформлення та закриття рахунків у банку. 3.4. Облік грошових коштів на поточному рахунку у банку. 3.5. Облік грошових коштів на інших рахунках у банку. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
17.Стан та напрямки удосконалення касових операцій
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік касових операцій. 3.1. Економічний зміст кругообігу грошових коштів, значення і завдання їх обліку. 3.2. Порядок одержання готівки в касу і оформлення касових документів. 3.3. Порядок видачі готівки з каси і оформлення касових документів. 3.4. Порядок ведення касової книги і зберігання документів. 3.5. Синтетичний і аналітичний облік грошових коштів у касі. 3.6. Інвентаризація грошових коштів у касі. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
18. Стан та напрямки удосконалення обліку розрахунків з покупцями і замовниками. Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік розрахунків з покупцями і замовниками. 3.1. Визначення та оцінка дебіторської заборгованості. 3.2. Економічний зміст розрахункових операцій та завдання їх обліку. 3.3. Форми розрахункових взаємовідносин, що використовуються в сільськогосподарських підприємствах та їх характеристика. 3.4. Первинний облік розрахункових операцій з покупцями і замовниками. 3.5. Синтетичний і аналітичний облік розрахунків з покупцями і замовниками. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
19. Стан та напрямки удосконалення обліку поточних біологічних активів тваринництва
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік поточних біологічних активів тваринництва. 3.1. Економічний зміст і завдання обліку поточних біологічних активів тваринництва. 3.2. Первинний облік руху поголів’я поточних біологічних активів тваринництва на фермі. 3.3. Облік поточних біологічних активів тваринництва на фермі. 3.4. Методи оцінки поточних біологічних активів тваринництва відповідно до П(С)БО ЗО “Біологічні активи”. 3.5. Синтетичний та аналітичний облік поточних біологічних активів тваринництва. 3.6. Інвентаризація поточних біологічних активів тваринництва. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
20. Бухгалтерська фінансова звітність на підприємстві
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Бухгалтерська фінансова звітність і вимоги до неї. 3.1. Звітність її значення і вимоги до неї. 3.2. Склад та призначення фінансової звітності. 3.3. Принципи та якісні характеристики звітності. 3.4. Підготовчі роботи перед складанням фінансової річної звітності. 3.5. Порядок складання, розгляду і затвердження річного звіту. 3.6. Річна фінансова звітність. 3.6.1. Форма № 1 “Баланс”. 3.6.2. Форма № 2 “Звіт про фінансові результати”. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
21. Стан та напрямки удосконалення обліку поточних зобов’язань за податками та платежами
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік поточних зобов’язань за податками та платежами. 3.1. Поняття про податки і збори у системі оподаткування. 3.2. Облік фіксованого с.-г. податку. 3.3. Облік податку на додану вартість. 3.4. Облік податку на доходи фізичних осіб. 3.5. Облік податку на прибуток. 4. Синтетичний і аналітичний облік розрахунків за податками і платежами. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
22. Стан та напрями удосконалення обліку поточних зобов’язань перед постачальниками і підрядниками
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік розрахунків з постачальниками і підрядниками. 3.1. Визначення, оцінка і класифікація зобов’язань. 3.2. Форми розрахункових відносин, що використовуються в с.-г. підприємствах та їх характеристика. 3.3. Первинний облік поточних зобов’язань перед постачальниками. 3.4. Первинний облік поточних зобов’язань перед підрядниками. 4. Синтетичний та аналітичний облік розрахунків із постачальниками і підрядниками. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
23. Облік наявності і руху запасних частин
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік запасних частин. 3.1. Економічний зміст запасних частин і завдання їх обліку. 3.2. Організація складського господарства. 3.3. Первинний облік руху запасних частин. 4. Синтетичний та аналітичний облік запасних частин. 5.Інвентаризаціязапасних частин. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури.
24. Облік наявності і руху будівельних матеріалів
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік виробничих запасів. 3.1. Економічний зміст виробничих запасів і завдання їх обліку. 3.2. Організація складського господарства. 3.3. Первинний облік руху будівельних матеріалів (руху, надходження і витрачання). 4. Синтетичний та аналітичний облік будівельних матеріалів. 5. Інвентаризація будівельних матеріалів. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки. 25. Облік наявності і руху матеріалів сільськогосподарського призначення
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік виробничих запасів. 3.1. Економічний зміст виробничих запасів і завдання їх обліку. 3.2. Організація складського господарства. 3.3. Первинний облік руху матеріалів с.-г. призначення. 3.3.1. Насіння. 3.3.2. Корми. 3.3.3. Добрива і засоби захисту рослин. 3.3.4. Медикаментів. 4. Синтетичний та аналітичний облік матеріалів с.-г. призначення. 5. Інвентаризація матеріалів с-г призначення. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури.
26. Облік наявності і руху палива та паливно-мастильних матеріалів
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік виробничих запасів. 3.1. Економічний зміст виробничих запасів і завдання їх обліку. 3.2. Організація складського господарства. 3.3. Первинний облік руху палива (руху, надходження і витрачання). 4. Синтетичний та аналітичний облік палива. 5. Інвентаризація палива. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
27. Завдання та принципи організації фінансового обліку у сільськогосподарських підприємствах Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Завдання та принципи організації фінансового обліку у підприємствах сільського господарства. 3.1. Передумови переходу на міжнародні стандарти і основні напрями щодо реформування національної системи бухгалтерського обліку. 3.2. Принципи організації бухгалтерського обліку на підприємстві. 3.3. Система документації. 3.4. План документообігу та контроль за його виконанням. 3.5. Форма бухгалтерського обліку. 3.6. Розподіл обов’язків між обліковими працівниками. 3.7. Організація інформаційної служби. 3.8.Організація зберігання документів. 4. Нормативне регулювання бухгалтерського обліку. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
28. Облік витрат і калькуляція собівартості робіт вантажного автотранспорту
Вступ. 1. Організаційна характеристика та облікова політика господарства. 2. Теоретичні основи. 3. Облік витрат і калькуляція собівартості робіт вантажного автотранспорту. 3.1. Витрати та їх визнання. 3.2. Класифікація витрат підприємства. 3.3. Економічний зміст облік витрат і обчислення собівартості виконаних робіт вантажним автотранспортом. 3.4. Первинний і зведений облік витрат і виконаних робіт вантажним автотранспортом. 3.5. Синтетичний і аналітичний облік витрат і послуг вантажного автотранспорту. 3.6. Калькуляція собівартості виконаних робіт вантажного автотранспорту. Висновки та пропозиції. Список використаної літератури. Додатки.
| |
Переглядів: 5168 | Завантажень: 64 | |
Всього коментарів: 0 | |